keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Kuulumisia (ja pieni sosevinkki)

Blogi on ollut aika hiljainen, mutta tarkoitus ei ole kuitenkaan ollut hävitä kokonaan, vaan palata jossain vaiheessa. Ehkä se vaihe on nyt, kun jälkikasvukin on alkanut kiinnostua mauista. Erityisesti häntä kiinnostaa kaikki, mitä vanhempien lautasella on.

Täällä onkin viime aikoina pähkäilty ensiruokia ja iloittu kokonaan syödyistä puuroannoksista. Serkultani saaduissa vauvanruokakirjoissa on ollut hyviä vinkkejä, joista seuraava on ollut ahkerassa käytössä; paahda juurekset kypsiksi uunissa, niin vitamiinit säilyvät niissä keittämistä paremmin. Paahdetut juurekset saavat lisäksi makean maun ja ne valmistuvat todella vaivatta.

Bataattisose:
Tarvitset yhden ison tai useampia luomubataatteja (itse paahdan yleensä useamman kerralla).

Pese bataatti ja pistä kuoreen haarukalla muutama reikä. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä hetki ja kaavi sitten lusikalla sose esim. jääpala-astiaan, jossa voit pakastaa helposti kerta-annoksia. Bataatti pehmeytyy paahdettaessa todella hyvin eli sitä ei välttämättä tarvitse erikseen lisäsoseuttaa. Täysin samettisen pehmeän koostumuksen aikaansaamiseksi sen voi kuitenkin surauttaa sauvasekottimella. Tarjoa sellaisenaan tai sekoita tilkkaan maitoa (rinta- tai korvikemaitoa) taikka täysjyväriisipuuroa.

- - -
Aktiivisempia päivityksiä Instagramissa, seuraa @lafilleduvent!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...