sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Ankanrintaa ja punajuuripaistosta


Viime viikolla herkuttelimme ankanrintaa ja punajuuripaistosta. Olen vasta tänä vuonna löytänyt punajuuren omaankin keittiöön. Ennen aina ajattelin, että punajuurien valmistaminen on niin sotkuista puuhaa, että punaisia jälkiä löytyisi sen jälkeen kaikkialta. Kokemukset ovat kuitenkin olleet hyviä, mikä ehkä johtuu siitä, että laitan punajuuret raakoina uuniin (sen sijaan, että esikeittäisin niitä ensin). Jotta punajuuret kypsyisivät siedettävässä ajassa uunissa, lisään aina vuoan pohjalle jotain nestettä, ja olen todennut että siiihen sopii erinomaisesti calvados.

Punajuuripaistokseen tuli:
- punajuuria
- timjamia
- sinihomejuustoa
- oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
- hunajaa
- loraus calvadosta.

Ankan paistoin ensin rasvapuoli alaspäin, kunnes rasva oli pääosin sulanut. Kaadoin ylimääräistä rasvaa aina välillä astiaan jäähtymään (sillä sitä ei saa kaataa viemäriin), ja siitä sitten roskikseen. Paistoin myös toisen puolen ruskeaksi. Käärin fileen folioon ja paistoin uunissa 150 C°:ssa n. 20 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen annoin ankan vielä "levätä" muutaman minuutin ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...