tiistai 12. toukokuuta 2015

Äitienpäivän mustapapusuklaakakku kookoskermakuorrutteella

Äitienpäivän suklaakakku

Meillä äitienpäivää juhlistettiin herkullisella suklaakakulla, joka sopi niin pienten kuin isompien juhlijoiden ruokavalioon. Kakku oli nimittäin gluteeniton, maidoton ja munaton - mutta kliseisesti pakko lisätä, ettei kuitenkaan mauton. 

Kakussa yhdistyivät jo aiemmin hyväksi havaittu mustapapubrownies-resepti sekä Chocochilin kookoskermakuorrute. Toimii! Kaikille skeptikoille lupaan käsi sydämellä, ettei kakku maistu papupadalta. Kaikkein paras, oikein mutakakkumainen koostumus siinä on jääkaappikylmänä. Tällöin myös kuorrute on parhaimmillaan. 

Kannattaa kokeilla vaikka kevään juhliin vaihtoehdoksi ruoka-aineallergikoille. Tämä sopii myös vegaaneille, kunhan hunajan vaihtaa johonkin vegaaniseen makeutusvaihtoehtoon ja varmistaa, että suklaa on maidotonta.

Kakkupohja:


- 3 dl keitettyjä mustapapuja (eli pahvinen säilyketölkillinen, esim. Pirkka)
- 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 0,75 dl mantelijauhetta
- hyppysellinen sormisuolaa
- 0,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
- 1 dl hunajaa
- 2 rkl tummaa sokeria
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 100 g rouhittua tummaa suklaata.

Soseuta keitetyt mustapavut. Sekoita niiden joukkoon kaikki loput raaka-aineet, rouhittu suklaa viimeiseksi. Voitele pieni vuoka kookosöljyllä ja "jauhota" se mantelijauheella. Paista brownieseja 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna niiden jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. Kauneimmat palat saa leikattua, kun browniesit ovat jääkaappikylmiä.

Kuorrute:

- 1 prk (250 ml) jääkaappikylmää kookoskermaa 
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 3 rkl tomusokeria
- n. 50 g tummaa suklaata sulatettuna.

Vatkaa kevyesti kookoskerma, kaakaojauhe ja tomusokeri yhteen. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita vielä kevyesti vatkaten tasaiseksi. Kuorrute on valmis käytettäväksi.



Innolla odotan sitä päivää, kun en itse enää ole vastuussa kakun valmistuksesta, vaan voin vain odotella aamukahveja sänkyyn. Ehkä ensi vuonna jo?

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...