keskiviikko 6. elokuuta 2008

Bataattikeitto


Olen viettänyt kesää niin herkullisissa merkeissä, että nyt on pakko ottaa itseä niskasta kiinni ja keventää. Olisi kiva aloittaa luennot niin, että housut eivät purista masun kohdalta. Tästä syystä olen tällä viikolla yrittänyt syödä kevyemmin (= enemmän vihannespainotteista ruokaa, vähemmän suklaata ja karkkeja).

Illalliseksi valmistin bataattikeiton, johon tuli

- 1 keskikokoinen bataatti
- 5 porkkanaa
- 2 kynttä valkosipulia
- 1/2 Mustapekka -juusto

Keitä bataatti- ja porkkanapalat sekä valkosipuli pehmeiksi. Kaada liika keitinvesi pois. Lisää sekaan juusto ja soseuta.

Keitto oli hyvää, mutta ehkä hieman liian makeaa. Ensi kerralla voisin laittaa muutaman perunan mukaan ja ehkä hieman purjoa.

4 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Tuota keittoa kokeilen myös, mutta juuston jätän pois ja laitan kasvisliemikuution keitinveteen.
Ehkä jogurttinokare päälle.
Niin ja mustapippuria mausteeksi.

Zucchini kirjoitti...

Hyvä idea, ilman juustoa keitto olisikin paljon kevyempi!

Anna kirjoitti...

Kesällä tein ruokaa bataatista ja ihastuin siihen täysin, joten tällaista keittoakin voisin joku kerta kokeilla :) Blogissasi on paljon kivoja reseptejä, saanko linkittää? :)

Zucchini kirjoitti...

Kiva blogi sinullakin! Saa linkittää :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...