sunnuntai 3. elokuuta 2008

Fenkolirisotto

Kerroin jo aiemmin blogissani taivaallisesta risotosta, jota maistoin kesälomalla Italiassa. Olen halunnut kokeilla sitä jo useamman viikon ajan, mutta vasta tänään ehdin. Alunperin olin ajatellut käyttää kalana risotossa kuhaa, mutta Mankkaan K-kaupasta (entisestä Vexistä) ei löytynyt fileenä kuin ahventa, joten ostin sitä. Alkuperäisessä risotossa oli käytetty jotain paikallista vaalealihaista kalaa, jonka nimeä en enää muista.


Tämä resepti on siis täysin itse kehittelemäni, vaikka sillä onkin oma esikuvansa, joka oli erittäin yksinkertainen - ehkä juuri siitä syystä erittäin maukas.

- fenkoli
- oliiviöljyä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä

- 3 dl risottoriisiä (arborio)
- kalaliemikuutio

- 8 dl vettä
(- ripaus suolaa, mustapippuria)

Pilko fenkoli hyvin pieniksi kuutioiksi ja freesaa sitä miedolla lämmöllä oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää pannulle riisi ja kuullota se. Lisää pannulle valkoviini ja anna sen kiehahtaa sekoittaen samalla riisiä. Kun valkoviini on imeytynyt riisiin, lisää vettä vähitellen, kun aiemmin lisätty neste on imeytynyt, n. 1 dl kerrallaan. Kun riisi on lähes kypsää, paloittele ahven- tai muut kalafileet sopiviksi paloiksi, lisää ne risottoon, ja kypsytä niitä muutaman minuutin verran kannen alla.

Lopputulos ei ollut eksaktisti samanlainen kuin ravintolassa, mutta silti aivan erinomainen. Fenkolin maku jakaa ihmiset yleensä kahtia, joko siitä tykätään paljon tai sitten sitä ei siedetä ollenkaan. Jos olet fenkolin ystävä, tätä reseptiä kannattaa kokeilla! Ensi kerralla ajattelin kokeilla risottoon valkoviinin sijasta lorauksen pastista.

1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Tuohan kuulosti erinomaiselta.
Meillä mies pitää kalasta ja sitä pitää olla kerran-kahdesti viikossa.
Fenkoli sopii hyvin lohen makuun. Taidanpa mukaella risottosi niin, että tarjoan lohta sen seurana en sekaan. Joko kylmäsavulohta tai lohimedaljongit pannulla paistaen.

Kiitos, että kävit blogissani, tulehan uudestaan, niin minäkin tänne tulen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...