perjantai 1. elokuuta 2008

Perjantai-illan pitsa

Jälleen kerran sain inspiksen toisesta blogista, tällä kertaa Oonan Kaikilla aisteilla-blogista. Valmistin siis pellillisen pitsaa, jonka päälle laitoin opiskelijabudjetilla säilykkeitä ja jääkaapin jämiä, eli toiselle puolelle tonnikalaa ja herkkusieniä, ja toiselle puolelle palvikinkkua, ananasta ja herkkusieniä. Molemmilla puolilla oli pohjalla Heinzin valmiiksi maustettua tomaattikastiketta sekä juustoraastetta. Pizzan hinnaksi tuli 6 € (+ pizzaviini 5,90€). Pitsa oli niin hyvää (ja syöjät niin nälkäisiä), että siinä vaiheessa kun mieleeni tuli ottaa kuva, pitsa oli jo syöty.

Muuten viikko on taas kulunut poissa omien patojen ääreltä. Reissun saldona on pakkasessa 6 rasiaa herkullisen makeita karviaisia, 3 litraa punaherukoita ja (vaniljakastikkeen kera jo syöty) litra vadelmia. Mökillä omenasato antaa vielä odottaa poimintaansa. BTW tietääkö kukaan Karjaan, Tammisaaren tai Salon seudulla paikkaa, jonne omenat voisi viedä ja josta ne saisi takaisin mehuna (mehupuristamoksi ehkä kutsutaan)? Tällaisten paikkojen olemassaolosta olen kuullut huhua. Pakastimemme ei nimittäin niele 10 puun satoa.

Loma alkaa olla loppu, vaikka ensi viikko vielä näyttää projektitöitteni suhteen melko rauhalliselta. Kohta pääsee siis valmistamaan syksyisiä pataruokia ja polttamaan kynttilöitä pimenevissä illoissa. Toivottavasti lämpimät ja aurinkoiset säät kuitenkin jatkuvat vielä, vaikka syksy onkin lempivuodenaikani.

2 kommenttia:

Polkkapossu kirjoitti...

Tosiaan, jos joku tietää mehupuristamon Salon (tai vaikka Turun) lähellä, niin saa tulla ilmoittamaan minunkin blogiini

Zucchini kirjoitti...

Moi,

Googlaillessa löytyi mehuasema-nimellä paremmin noita puristamoita, mutta Salon seudulta en ainakaan vielä löytänyt. Espoossa Leppävaarassa on yksi (tietenkin kalliimpi, kuin tuolla maalla) http://www.mrfruit.fi/mehuasema.html. Sinne ehkä vien, ellei lähempää mökkiä löydy.

Ilmoita mulle jos saat selville jonkun läheltä! Omenasadonkorjuuta odotellessa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...