torstai 16. lokakuuta 2008

Punaviinimarjakakku


Innostuin Pirkka-lehdessä olleesta helposta kakkureseptistä, jonka jujuna on hapankorpuista tehty pohja. Juuri sopivasti meille tuli vieraitakin eilen, joten minulla oli hyvä (teko)syy leipoa.

Alkuperäistä reseptiä hieman muunnellen, käytin kakkuun puolukoiden sijasta punaviinimarjoja. Resepti löytyy myös netistä (jostain syystä linkki ei ohjaudu suoraan reseptin sivulle, mutta katso puolukka-ruistorttu).

Hapankorput sopivat maultaan yllättävän hyvin kakkuun. Ainoa huono puoli oli se, että kakkua leikatessa pohja mureni aika paljon. Se tosin saattoi johtua minusta, sillä olin hienontanut hapankorput vain aika ronskisti käsin, enkä monitoimikoneella.

Päätin käyttää viinimarjoja puolukoiden sijasta siitä syystä, että pakastimemme on vielä aika täynnä niitä. Pieni hamsteri minussa saa suurta tyydytystä siitä, että olemme lähes omavaraisia marjojen suhteen, sillä mökillämme on vaikka mitä marjapensaita, ja vaikka millä mitalla - puhumattakaan omenapuista. Ainoastaan karviaiset alkavat olla jo lopussa, niin herkullisilta ne ovat maistuneet aamukaurapuuron päällä. Lisäksi olen muutaman kerran tehnyt lapsuudesta mieleen jäänyttä jälkiruokaa, jossa jäisten marjojen päälle laitetaan kuumaa kinuskikastiketta (-> erittäin helppoa, nopeaa ja makeannälän taltuttavaa, mutta silti terveellistä).

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...