maanantai 20. lokakuuta 2008

Piirakkapäivä


Viime viikko oli meille poikkeuksellinen siinä mielessä, että meillä kävi vieraita 3 kertaa, ja lisäksi kävimme itsekin kylässä kerran. Paljon mukavaa puuhaa siis.

Piirakoita on helppo ja nopea tehdä, siispä tein eilisiä vieraita varten suolaiseksi palaksi rukiisen quichen. Täytteen voi valmistaa mitä kaapista tänään löytyy -periaatteella :)

Quiche-pohja:
- 100 g voita kuutioina
- 3 dl ruissihtijauhoja
- 2 tl kylmää vettä

Nypi voi ja jauhot, lisää lopuksi vesi. Anna taikinan levätä kylmässä n. tunti. Esipaista pohja vuoassa 225 °C:ssa n. 10 minuuttia.

Täyte:
- 2 dl ruokakermaa
- kuullotettua kevätsipulia varsineen (tai purjoa)
- 3 kananmunaa
- palvikinkkua
- sinihomejuustoa
- päälle emmental-raastetta
- mausteita (itse laitoin mustapippuria, basilikaa ja provencen yrttejä)

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle, ja paista vielä n. 20 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt ja päältä ruskistunut.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...