Mieheni on jo monen viikon ajan toivonut ruokia, joissa olisi fetaa. Eilen vihdoin inspiroiduin käyttämään sitä. Kreikkalaisten lihapullien seuraksi valmistin fetasalaattia, eli illallinen oli molemmilta osin toiveiden täyttymys. Pääasiallisesti kaikkeen kotona tarjottuun pöperöön tyytyväinen nautiskelija kertoi, että nämä olivat parhaita lihapullia, mitä hän on syönyt.
Kreikkalaiset lihapullat:
- jauhelihaa 500 g
- sipulia
- valkosipulia
- provencen yrttejä
- pippuria
- teelusikallinen härkäfondia
- fetaa murustettuna
Sekoita hyvin taikinaan öljyssä pannulla pehmentyneet sipulit, mausteet ja feta. Pyörittele pulliksi, paista ruskeiksi pannulla nopeasti, ja laita vielä muutamiksi minuuteiksi uuniin (200 °C). Sillä aikaa, kun lihapullat olivat uunissa, ehti hyvin valmistaa fetasalaatin, johon tuli:
- jääsalaattia
- calamata-oliiveja
- punaista paprikaa
- kurkkua
- fetaa
- provencen yrttejä
- oliiviöljyä.
Alunperin olin ajatellut käyttää lihapulliin osaksi lampaan jauhelihaa, mutta se oli kaupasta loppu, höh. Ehkä ensi kerralla...
2 kommenttia:
Varmasti herkullista! Fetasalaattia ois itelläkin tarkoituksena väsätä tässä parin päivän sisällä pitkästä aikaa :)
Joo, maistui mullekin hyvin, vaikken ole kovin suuri fetafani. Nyt sitten voi pitää pari kuukautta taukoa, ehkä kesällä muutenkin tulee enemmän syötyä feta- ja muita salaatteja.
Lähetä kommentti