tiistai 18. elokuuta 2009

Mustikkapiirakka ja vadelmia


Glorian ruoka ja viini -lehdestä inspiroidun tekemään perinteisestä poikkeavan mustikkapiirakan, mutta en täysin voinut noudattaa ohjetta, sillä siihen olisi tullut kuohukermaa ja ranskankermaa - aika raskas piirakka siis. Sen sijaan täytteeseen tuli hieman kevyempää vaniljarahkaa ja sitruunamelissaa.

Piirakkapohja:
- 50 g voita
- pari ruokalusikallista maitorahkaa
- pari ruokalusikallista sokeria
- ruis- ja kaurajauhoja yhteensä n. 2,5 dl.

Täyte:
- 2,5 dl vaniljarahkaa
- 0,5 dl maitorahkaa
- kananmuna
- sitruunamelissaa silputtuna 1 dl
- mustikoita niin paljon kuin olet metsästä löytänyt/ raaskit laittaa.

Paista pohjaa uunissa ilman täytettä ensin n. 5 minuuttia ja sitten täytteen kanssa 20-25 minuuttia. Jos sinulla on jääkaapissa ylimääräiseksi jääneitä takapihalta poimittuja vadelmia, laita niitä runsaasti piirakan päälle ja nauti!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...