maanantai 24. elokuuta 2009

Robusti lounassalaatti

Maalaissalaatti Man Flun hoitoon:

- jääsalaattia
- rucolaa
- avomaankurkku
- avocado
- 4 keitettyä perunaa
- paketti pekonia
- herkkusieniä
- keitettyjä kananmunia
- oliiviöljyä
- balsamicoa
- 1/2 sitruunan mehu
- dijon-sinappia
- pippuria

Revi salaatti, pilko sekaan kurkkua ja avocadoa. Pirskottele sitruunamehua päälle estämään avocadon tummuminen. Paista pekoni rapeaksi. Älä heitä pekoninrasvaa pois, vaan paista paloitellut perunat ja herkkusienet siinä. Kaada perunat ja sienet salaattipohjan päälle, asettele päällimmäiseksi pekonisiivut ja kananmunalohkot. Sekoita kastike oliiviöljystä, balsamicosta ja dijonista.

2 kommenttia:

IreneKin kirjoitti...

Teillä on aina ihania salaatteja! Ja joo, varmasti pekoni on yksi paras ruoka-aine man flu:hun...(googletin uuden termin) :) :). Oma mies oireilee, jos ei saa kokata säännöllisesti pasta carbonaraa pekonilla & kermalla...yleensä annan oireilla, sillä combo on aika kaloripainajainen itselleni. Mutta taisin nyt ymmärtää, että pekoni vaan kuuluu miehen terveyden ylläpito-ohjelmaan :)! Ja onhan se hyvänmakuista. Hyvä idea pekoni salaatissa! Muutkin ainekset tosi hyvänkuuloisia!

Zucchini kirjoitti...

Juu, meillä syödään usein salaatteja, tosin aika ruokaisia sellaisia. Salaattiainekset valikoituivat tällä kertaa osittain flunssapotilaan toiveiden ja osittan "mitä kaapista löytyy" mukaan. Ja hyvin toimi; ei enää kuumetta! Meillä ei kyllä kaloreita kauheasti karsasteta - aina silloin tällöin pekoni kuuluu viikonloppujen herkkuaamiaisille.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...