perjantai 30. syyskuuta 2011

Broilerpata


Vieraillessani Saarioisilla, sain myös mukaan tuotelahjakortteja, jotta voisin testailla ilmeeltän uudistuneita Jyväbroiler-tuotteita. Mieleni teki jotain luihin ja ytimiin hiipivän syksyisen koleuden taltuttavaa pataa, joten päädyin valmistamaan mauiltaan kanakeittoa muistuttavan padan.

Parhaita paloja niin liha- kuin broilerpataankin ovat luulliset, hieman rasvaisemmat lihapalat, mutta koipien tai rintaleikkeiden sijasta jouduin tyytymään rintafileisiin lähikauppamme valikoiman heikkouden vuoksi. Hauska sattuma oli, että paketin päällä hymyili sama henkilö, jota pääsimme kartanolla vierailtaessa jututtamaan.

Broilerpata:

- 2 porkkanaa
- 2 sipulia
- 3-4 valkosipulin kynttä
- punainen chili
- oliiviöljyä
- provencen yrttejä
- kokonainen broileri/ luullisia rintapaloja/ koipia
- vettä
- tomaatti/ tomaattipyrettä
- suolaa ja pippuria
- 2 laakerinlehteä
- parsakaali
- 2 kourallista pastaa
- nippu persijaa.

Kuullota sipulit öljyssä ja lisää pilkottu chili (siemenineen), pieneksi pilkottu porkkana sekä yrtit. Paista vielä hetki ja lisää vettä n. litra. Kiehauta liemi ja laita broilerin palat kypsymään siihen. Lisää tässä vaiheessa myös pilkottu tuore tomaatti tai tomaattipyre sekä suola, rouhittu pippuri ja laakerinlehdet. Kun broileri on kypsää, ota palat leikkuulaudalle ja riivi liha luusta pieniksi palasiksi haarukalla. Lisää sillä aikaa pasta ja pilkottu parsakaali kypsymään liemeen. Kun pasta ja parsakaali on kypsynyt, lisää liha pataan, mausta persiljalla ja tarjoa.Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...