keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Kaksi eri ruokalajia yhdellä valmistuskerralla

Versio 1: kikherne-linssisalaatti mausteisilla tuoremakkaroilla
Kaikilla ei ole mahdollisuutta lounastaa valmiissa pöydässä, vaan vastuu lounaan valmistuksesta jää omille harteille. Syitä tähän voi olla monia; työpaikalla ei ole omaa ruokalaa tai ravintoloita lähellä, työkiireiden takia ei ole aikaa kuin hotkaista äkkiä jotain näppiksen äärellä jne.

Tässä niksi toteuttaa samanaikaisesti sekä illallinen että seuraavan päivän mukaan otettava (tai kotitoimistolla syötävä) lounas, niiden ollen kuitenkin eri ruokalajit: valmista ruokaisa salaattipohja, jaa se kahteen eri astiaan ja lisää niihin eri pääraaka-aineet.

Pienillä variaatioilla saat hyvin erityyppiset ruokalajit, etkä joudu syömään samaa ruokaa kyllästymiseen asti.

Salaattipohja (riittää illalliseen ja lounaaseen kahdelle):

- kaksi isoa kourallista rucolaa
- kourallinen tuoretta basilikaa
- 2,5 dl punaisia linssejä
- 1 kevätsipuli varsineen TAI 1 punasipuli
- 1 punainen paprika
- 2 chilipalkoa
- 1 prk kikherneitä
- hyppysellinen sormisuolaa
- loraus oliiviöljyä
- rouhittua mustapippuria.

Keitä linssit kypsiksi runsaassa vedessä ja valuta ne. Pilko sipuli renkaiksi, chili pieneksi (siemenineen, jos haluat tulista) ja paprika pieniksi kuutioiksi. Revi rucola ja basilika hieman pienemmäksi. Sekoita kaikki salaattipohjan ainekset.

Versio 1:
- mausteisia tuoremakkaroita

Pilko tuoremakkarat ja paista pannulla kypsiksi. Sekoita lämpimänä salaattipohjaan ja tarjoa heti. Tai jäähdytä, annostele rasioihin ja nauti kylmänä seuraavana päivänä.

Versio 2:
- purkki säilyketonnikalaa
(- pilkottuja kirsikkatomaatteja)

Sekoita tonnikala (ja tomaatit) salaattipohjaan. Syö heti tai annostele eväsrasioihin odottamaan seuraavaa päivää.  

Tärkeä huomautus: muista ottaa eväs aamulla töihin mukaan!

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ihanan ruokaisa salaatti!Minulle kävisi tuo versio 2,,,,

La fille du vent kirjoitti...

Hei Yaelian, kiitos kommentistasi!

Kuten ehkä blogista huomaa, olen innostunut käyttämään linssejä ja papuja paljon. Niillä saa todella hyvin tehtyä salaateista tarpeeksi ruokaisia.

Riitta kirjoitti...

Versio 1 kuulostaa erityisen hyvältä!

Hih, joo, lounas pitää vielä muistaa ottaa mukaan... :-D

La fille du vent kirjoitti...

Kiitos Riitta! Se olikin näistä kahdesta eniten mieleeni :) Vaikka ei se tonnikalallakaan huonoa ollut.

Jokusen kerran on tullut tehtyä illalla valmiiksi seuraavan päivän eväät, jotka on sitten aamulla unohtunut jääkaappiin. Se harmittaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...