Kuva on hävettävän huono pimeässä räpsäisty, eikä siksi tee ruoalle oikeutta. |
Ainekset ovat hyvin yksinkertaiset, mutta toimivat loistavasti yhteen. Kannattaa kokeilla!
Seesamimarinoitu kana:
- 400 g kanaa (itse käytin luuttomia ja trimmattuja reisipaloja, mutta rintafileet sopivat myös)
- 2 rkl hunajaa
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl soijaa
- 2 rkl raastettua inkivääriä (EDIT. 5.10. inkivääri unohtui alkuperäisestä postauksesta, lisätty jälkikäteen).
Murskaa valkosipuli ja sekoita kaikki marinadin ainekset yhteen. Laita marinadi ja paloiteltu kana esim. pakastepussiin. Kääntele pussia varmistaaksesi, että marinadi on levinnyt tasaisesti. Anna marinoitua 2 tuntia.
Levitä kanapalat uunipellille leivinpaperin päälle. Paista kanoja grillivastusten alla 225 asteessa noin 12-15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Aika riippuu kanapalojen koosta.
Kuullotettu purjo:
- 3 isoa purjoa
- reilu nokare voita
- 4 rkl seesaminsiemeniä.
Halkaise purjot pituussuunnassa puolittain ja huuhtele runsaan veden alla. Pilko purjot pieniksi suikaleiksi ja kuullota voissa noin 20 minuuttia. Aivan lopuksi lisää seeesaminsiemenet.
Asettele kanat lautaselle purjon päälle ja tarjoa.
Jos ja kun vaan löydän ankkaa täältä, lähtee sama resepti uudestaan kokeiluun ja mahdollisesti sitten myös kilpailuun.
2 kommenttia:
Alkoi se Food Lovers Market mietittyttää, että missä päin maailmaa tätä blogia pidetään. Etelä-Afrikka... mielenkiintoista. Pitääkin tutkia nyt mitä kaikkea täältä löytyy.
Joo, keväällä tapahtui tällainen maisemanvaihdos, joka on myös aktivoittanut bloggaamaan.
Lähetä kommentti