torstai 29. toukokuuta 2008
Rahkainen raparperipiirakka
Jälkiruoaksi valmistin helpon, nopean ja melko kevyen raparperipiirakan. Piirakkapohjan ohjeen olen saanut mummoltani, joka taas on saanut sen ystävältään jne. Käytän samaa pohjaa myös suolaisiin piirakoihin - silloin jätän sokerin pois ja lisään hyppysellisen suolaa sen sijaan. Omenapiirakkaa tehdessäni lisään pohjaan usein kardemummaa. Mahdollisuudet varioida tätä pohjareseptiä ovat lukemattomat.
Pohja:
- purkki maitorahkaa
- 25 g pehmeää voita
- reilu ripaus sokeria
- 1,2 dl jauhoja
Täyte:
- purkki vaniljalla maustettua rahkaa
- kananmuna
- raparperipaloja
- sokeria
Sekoita piirakkapohjan aineet haarukalla ja levitä piirakkavuokaan. Sekoita vaniljarahkaan kananmuna ja levitä seos piirakkapohjan päälle. Ripottele raparperipalat vaniljarahkan päälle. Lisää pinnalle sokeria. Paista 200 °C:ssa 30 - 45 minuuttia. Herkullista!
P.S.
Huomatkaa kuvassa makea kakkulapio! (Saatu anopilta tuliaiseksi Lontoosta.)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
5 kommenttia:
Tosi herkullisen näköistä piirakkaa. Ja tuo kakkulapio on yksi hienoimmista, jonka olen koskaan nähnyt! :D
Kiitos, se ei ole vain herkullisen näköistä, vaan myös todella herkullista! Olemme kahdestaan tuhonneet sen jo, joten (yhden herkkusuun toivomuksesta) teen tänään toisen samanlaisen. Siitä pitäisi kylläkin riittää useammallekin hengelle.
Kakkulapiossa on hauska juju: kengän (=kakkulapion) korkona toimiva osa on irroitettava, sillä se toimii magneetilla. Kakkua leikatessa on kätevämpi ottaa korko pois.
Kiva blogi sinulla. Tuota kakkulapiota saa myös Tampereelta Iloisesta keittiöstä ja Stockalta. Iloinen Keittiö maahantuo sitä.
Terveisin Sari (Markuksen yllätysjuhlista tuttu:-)
Kiitos vierailustasi täällä! Olen myös huomannut, että nyt tuota kakkulapiota löytyy vaikka mistä Suomessakin.
Toivottavasti juhlat jatkuivat railakkaasti myös loppuillasta - ettekä vilustuneet ;)
Kiitos sinulle hyvästä huolenpidosta juhlissa. Meillä jatkui mukavasti, sisätiloihin siirryttiin illan pimetessä :-)
sari
Lähetä kommentti