torstai 13. elokuuta 2009

Onnistunut munakoisokokeilu


Lomailu Kreikassa jätti jälkensä - himon raikkaaseen tsatsikiin ja munakoisoruokiin (kuvassa Imaami pyörtyy). Ihaninta kreikkalaisessa ruoassa on sen yksinkertaisuus - sovellettavissa siis myös kotikeittiössä :)

Monet ovat tuskailleet, että rakastavat muiden tekemiä munakoisoruokia, mutta eivät oikein onnistu niissä itse. Minä ainakin. Nyt olen kuitenkin kehitellyt yhden tavan valmistaa munakoisoa siten, että lopputulos on loistava. Salaisuus on siinä, että käyttää tarpeeksi oliiviöljyä (=paljon) ja antaa munakoison kypsyä rauhassa ja pitkään miedolla lämmöllä.

Marinoidut munakoisot (ohjeen määrät riippuvat omasta mausta ja siitä kuinka monelle olet ruokaa tekemässä):

- munakoiso
- oliiviöljyä
- valkosipulia
- yrttejä (tuoreita tai kuivattuja, maun mukaan - taisin itse käyttää kuivattua timjamia)
- persiljaa
- suolaa ja pippuria.

Paloittele munakoiso viipaleiksi pitkittäin tarpeeksi ohuiksi siivuiksi (jos munakoiso on iso, siivut kannattaa vielä laittaa kahteen tai neljään osaan pituussuunnassa). Ei tarvitse itkettää. Paista siivuja runsaassa oliiviöljyssä yrttien ja pilkotun valkosipulin kanssa miedolla lämmöllä niin pitkään, kunnes munakoisot on pehmeitä, hajoamispisteessä. Maltti on valttia. Kun munakoiso on pehmeää, mausta suolalla ja pippurilla sekä ripottele päälle runsaasti persiljaa. Nauti tuoreen leivän kanssa.

Edit. 13.8.09 klo 16.54
Ai niin, kandee kuoria munakoiso ihan ekaksi.

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Todella onnistuneen nakoista imaamin pyortymista. Jos maistui yhta hyvalta kuin nayttaa, niin :)

La fille du vent kirjoitti...

Hups. En ilmeisesti kirjoittanut tarpeeksi selvästi, että kuvalla ja reseptilläni ei ole mitään muuta yhteistä kuin pääraaka-aine. Kuva on otettu pienessä Posidonion-kylässä, ja sen ainoassa ravintolassa (joka oli muuten aivan mainio!). Omassa kehitelmässäni ei ole tomaattia, mutta sitäkin enemmän oliiviöljyä :)

Z

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...