sunnuntai 23. elokuuta 2009

Tattirisotto



Eilen sienimetsästä löytyi hyvin kantarelleja, mutta myös muutama herkkutatti - juuri sopivasti risottoa varten. Kantarellit päätyivät eilen perinteiseen kermakastikkeeseen uunissa paistetun ulkofileen kanssa. Tänään oli vuorossa tattirisotto. Jollain muullakin taisi olla risotto mielessä, sillä Mankkaan K-Supermarketin risottoriisihyllyt olivat ihan tyhjiä. Onneksi kaapista löytyi vielä risottoriisiä.

Lähtökohtana oli HS:n ohje, mutta muokkasin sitä hieman. Suosittelen ehdottomasti lisäämään lopuksi hiukan sitruunamehua, sillä se syventää maun erinomaiseksi.

- 3 suurta tattia
- iso salottisipuli
- pieni kynsi valkosipulia
- oliiviöljyä
- voita
- 3 dl risottoriisiä
- 1 dl Noilly Prat'ta
- puolikas kasvisliemikuutio
- timjamia
- 7 dl vettä
- n. 1,5 dl parmesania
- suolaa & pippuria
- persiljaa
- sitruunamehua.

Paista sipulit ja pilkotut sienet öljy-voiseoksessa, lisää riisit. Lorauta vermuttia, anna imeytyä riisiin. Murenna kasvisliemikuutio sekaan ja lisää kuivattu timjami. Kaada vettä vähitellen, n. desi kerrallaan, ja anna imeytyä ennen kuin lisäät. Kun riisi on kypsää, lisää sekaan raastettu parmesaani, mausteet ja halutessasi vielä muutama nokare voita (itse en tykkää laittaa voita, tulee liian kermaista). Mausta suolalla ja pippurilla. Purista lopuksi vajaan puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita mukaan persiljaa.

Risoton kanssa maisteltiin viikonlopulta ylijääneitä viinejä. Zenaton pehmeä Ripassa sopi risoton kanssa paremmin, mutta kantarellisoosin ja naudan ulkofileen kanssa sopi erinomaisesti Poggio al Tufo.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...