tiistai 6. lokakuuta 2009

Syksyn sienisatoa



Kuvat antavat vinkin siitä, missä olen viime viikonloput viettänyt. Aivan oikein, sienimetsällä! Saldona on monta syötyä sienikeittoa, -muhennosta, -paistosta sekä lasipurkillista kuivattuja suppiksia odottamassa talvipäiviä.


Kehittelin aivan sattumalta ja suotuisissa olosuhteissa (ulottuvilla olleet raaka-aineet sopivat hyvin yhteen) herkullisen suppilovahveroilla höystetyn maa-artisokkakeiton.

Suppilovahvero-maa-artisokkakeitto:

- 500 g maa-artisokkia
- 1 iso/ 2 pientä salottisipulia
- valkosipulin kynsi
- 2 dl ruokakermaa
- nokare voita
- 4 dl suppilovahveroita
- suolaa ja pippuria.

Kuori ja keitä maa-artisokat kypsiksi. Kaada suurin osa keitinvedestä pois, mutta jätä tilkka kattilaan. Lisää ruokakerma. Paista sienet ja sipulit pannulla voissa. Lisää paistetut sienet ja sipulit kattilaan. (Voit jättää osan annosten koristelua varten.) Soseuta kattilassa olevat ainekset, kiehauta ja mausta vielä suolalla ja pippurilla.

Phototeknisistä syistä keitosta ei ole kuvaa.






Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...