perjantai 6. kesäkuuta 2008

Nopea herkkuillallinen

Pähkäilin eilen jo päivällä, mitä tekisin illalliseksi, mutta lopullinen päätös syntyi vasta kaupassa. Tein mozzarellasalaatin ja paistoin ulkofilepihvit. Illallinen nautittiin hyvän Uuden maailman, tällä kertaa Australialaisen, Cabernet Sauvignonin kanssa. Cabernet Sauvignon-rypäleistä valmistetut viinit ovat mielestäni helppoja ja minun makuuni sopivan voimakkaita, joten ostan niitä usein grilliruoan (paitsi makkaran) seuraksi. Tämän kyseisen viinin tuoksussa on kypsiä luumuja ja mustaherukkaa. Maku on intensiivinen ja siinä toistuu myös mustaherukkaisuus. Suosittelen viiniä grillattujen liharuokien seuraksi!







Tein siis pihvin lisukkeeksi salaatin, johon laitoin
- villirucolaa
- jääsalaattia
- kurkkua
- kevätsipulin vartta
- nektariinin

- mozzarellaa
- basilikaa

Jamien (Oliver) mukaan oikeaoppisesti revin mozzarellan salaatin sekaan. Päälle lorautin sopivasti oliiviöljyä ja balsamicoa. Todella hyvä salaatti! Jamiella on yhdessä kirjoistaan vastaavanlainen, mutta ruokaisampi salaatti, johon tulee myös ilmakuivattua kinkkua ja minttua - se on ihanaa.



Jälkiruoaksi nautin (yksin, kun ei kelvannut muille) palan camembertia, joka sopi myös hyvin viinin kanssa. Yllätysherkuksi olin ostanut mansikoita. Ne olivat kylläkin espanjalaisia, kun en raaskinut ostaa kalliimpia suomalaisia.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...