tiistai 2. syyskuuta 2008

Lasagnea ilman pastaa


Sateisen ja kolean päivän illalliseksi halusin lämmittävää uuniruokaa. Jääkaapista löytynyt parmesan-pala toimi inspiraation lähteenä, ja päädyin valmistamaan "lasagnea", jossa pastalevyjen tilalla olikin munakoiso- ja zucchiniviipaleita. Valkokastikkeen sijaan raastoin kerrosten väliin yksinkertaisesti vain parmesania. Lisäksi jujua löytyi myös kastikkeesta, jossa oli naudan paistijauhelihan lisäksi lampaanjauhelihaa.

- 1 munakoiso
- 1 zucchini
- 300 g naudan paistijauhelihaa
- 200 g lampaan paistijauhelihaa
- purkki paseerattua tomaattia
- 3 kynttä valkosipulia
- tuoretta timjamia
- (kuivattua) basilikaa
- (kuivattua) oreganoa
- (kuivattu) laakerinlehti
- mustapippuria

Freesaa valkosipulit oliiviöljyssä. Lisää joukkoon jauhelihat. Lisää kypsennetyn lihan sekaan paseraattu tomaatti sekä yrtit. Anna kastikkeen hautua hetki, ja itketä samalla munakoisoviipaleet. Kun munakoisot ovat itkeneet ja olet pyyhkinyt ne, aloita lasagnen kokoaminen uunivuokaan; pohjalle kastiketta, sitten kerros munakoisoa ja zucchinia, jonka päälle parmesania; toista sama juttu. Päällimmäiseksi tulee siis reilu kerros parmesania. Paista 170 °C:ssa n. 40 minuuttia. Raasta vielä annoksen päälle parmesania, ja nauti!

P.S. Kyllä - kuten kuvasta voi päätellä, nautin annoksen sängyssä telkkaria katsellen - niin kuin kunnon comfort foodia tuleekin syödä.

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä lasagnelta, hieman kevyempi versio kuin pastalla.

La fille du vent kirjoitti...

On herkkua, kannattaa kokeilla! Ja parmesania voi raastaa runsaasti päälle ihan hyvällä omallatunnolla, kun välissä ei ole pastaa tai bechamel-kastiketta :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...