maanantai 16. toukokuuta 2011

Salaatilla täytetty munakas

Täytetty munakas on helppo illallinen ja sitä tulee tehtyä etenkin silloin, kun samana päivänä ei ole tullut käytyä kaupassa. Riittää, että kaapista löytyy munia; muut ainekset voivat varioida paljonkin. Raikkainta tämä on kuitenkin, kun täytteet ovat tuoreita salaatteja ja vihanneksia. Hyvä juusto (esim. mozzarella tai feta) kruunaa annoksen.

Salaatilla täytetty munakas (kahdelle):

- 4 kananmunaa
- kuivattuja tai tuoreita yrttejä, esim. timjamia
(- loraus maitoa tai kermaa)
- suolaa ja mustapippuria
- nokare voita

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kevyesti niiden rakenne rikki. Jos jääkapissa sattuu olemaan avattuna maitoa tai kermaa, voit lorauttaa sitä sekaan noin muutaman ruokalusikallisen verran. Mausta yrteillä, suolalla ja pippurilla.

Sulata nokare voita pannulla. Lisää puolet munaseoksesta pannulle ja paista siitä miedolla lämmöllä munakas. Paista sen jälkeen tai samanaikaisesti toisella pannulla toinen munakas. Vaihtoehtoisesti voit tehdä yhden ison munakkaan, jonka vain jaat kahtia lopuksi.

Täytteet:
- salaattia
- tomaattia
- avocado
- buffalo-mozzarella
- oliiviöljyä
- balsamicoa
- basilikaa
- pippuria.

Revi salaatti ja pilko muut täytteet haluamallasi tavalla joko munakkaan väliin tai päälle. Mausta lopuksi oliiviöljyllä, balsamicolla ja mustapippurilla.

P.S.
Vielä muutama arvonnan voittaja ei ole mailannut osoitettaan minulle. Muistakaa käydä tarkistamassa, suosiko onnetar juuri sinua!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...