maanantai 23. kesäkuuta 2008

Thai-tyylinen kanakeitto

Sadepäivänä lautaselta pitää löytyä jotain lämmintä ja täyttävää syötävää, joten valmistin tulisen kanakeiton, johon tuli:

- valkosipulia (kynsi tai kaksi)
- salottisipuli
- inkivääriä
- oliiviöljyä
- broilerisuikaleita (450 g)
- wok-vihanneksia
- red thai curry pastea (kaksi teelusikallista)
- kuivattuja korianterinsiemeniä (morttelissa murskattuja)
- kookosmaitoa tölkki
- vettä
- kourallinen jasmiini- tai basmatiriisiä

Freesaa sipulit öljyssä. Lisää kattilaan raastettu inkivääri ja broilerisuikaleet, ja paista ne kypsiksi. Lisää korianterinsiemenet, kookosmaito, vihannekset, currytahna ja riisit. Lisää vielä vettä sen mukaan, kuinka paljon haluat lientä keittoosi. Omani on melkein kastikemaista.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näin ensikertalaisena itämaisten ruokien tekijänä olisi kiva jos laittaisit hieman määriä mausteista, varsinkin inkivääri on aika vieras mauste minulle.

mj

La fille du vent kirjoitti...

Inkivääriä voi käyttää aika pitkälti oman makunsa mukaan - tuoretta tai kuivattua jauheena. Itse käytän tuoretta n. 3x3cm -kokoisen palan. Ennen raastamista poistan siitä ruskean puumaisen kuoren.

Korianterinsiemeniä olen käyttänyt suunnilleen ruokalusikallisen verran. Tässäkin voi vaihdella määrää makunsa mukaan tai vaikka jättää kokonaan pois.

Veden määrää voi myös vaihdella keitossa sen mukaan, kuinka sakeaa siitä haluaa. Nesteen määrä vaikuttaa myös siihen, kuinka tulista keitosta tulee. Jos ei tykkää kovinkaan tulisesta, niin punaisen currytahnan määrää kannattaa lisätä vain vähitellen, välillä keittoa maistellen. Tällä ohjeessa mainitulla määrällä keitosta tulee pehmeän tulinen. Ihan hyvin tahnaa voi myös laittaa enemmänkin, jos haluaa kunnolla potkua.

Toivottavasti keitostasti tulee maukasta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...